Dementievriendelijke wijk Kattenbroek

shape divider

Dementievriendelijke wijk Kattenbroek

Dementievriendelijke wijk Kattenbroek? Dat kan, doe je ook mee?
In de wijk Kattenbroek is een project met als doel dat er aandacht komt en begrip voor mensen met beginnende dementie, waardoor de leefbaarheid voor de betrokkenen en voor de omgeving wordt versterkt. Door middel van bewustwording en het praktisch trainen van winkelmedewerkers, vrijwilligers van vrijwilligersorganisaties, de wijkagent, beveiligers, BOA’s en medewerkers openbare voorzieningen, buurtbewoners en het maken van werkafspraken met diverse groepen wordt een basis te gelegd voor een dementievriendelijk wijk.

In de training krijg je inzicht in het ziektebeeld en leer je herkennen/signaleren wanneer je te maken krijgt met iemand die de ziekte heeft, hoe je mensen het beste kunt aanspreken en verder op weg helpen.
De training wordt gegeven door trainers van de stichting Samendementievriendelijke en is kosteloos.

In 2024 zijn weer nieuwe trainingen klik hier > in de planning. Voor degenen die eerder een training volgden worden in 2024 herhaaltrainingen aangeboden.

Contact:
Woon jij in Kattenbroek (of directe omgeving) en wil je ook de training volgen? Zodat je je kennis en ervaring kunt gebruiken in je buurt? Meld je dan aan. Heb je vragen of wil je informatie over het project? 
Aanmelden en informatie opvragen per mail aan Erna van Muijden-Karssen info@one-kattenbroek.nl 

Klik hier om de video af te spelen

Een dementievriendelijke wijk, daar wil iedereen wonen!

Aandacht en begrip voor mensen met beginnende dementie, waardoor de leefbaarheid voor de betrokkenen en omgeving wordt versterkt. Dát is het doel van de Amersfoortse wijk Kattenbroek. Inmiddels hebben bijna 200 inwoners een groepstraining van Samen dementievriendelijk gevolgd. En daar stopt het niet. We spraken met Erna van Muijden; al 32 jaar ‘Kattenbroeker’ (rechts op de foto) en samen met Anja Samuel de motor van het project ‘Dementievriendelijke wijk Kattenbroek’.

Lees verder >