Bhalotrapad

shape divider

Bhalotrapad

De gemeente had het plan opgevat om als eerbetoon aan Ashok Bhalotra een straat, pad naar hem te vernoemen. Dit werd het pad, voorheen de Oversteek. Bhalotra was de ontwerper stedenbouwkundig plan. Op 3 juli is de nieuwe naam onthuld in aanwezigheid van familieleden van de in 2022 overleden Ashok Bhalotra.
Van te voren was er in ONE (op initiatief van ONE) een lezing van Fons Asselbergs (destijds wethouder en initiatiefnemer van de wijk).Na ontvangst in ONE, met koffie en iets lekkers, was een lezing door Fons Asselbergs over het ontstaan van de wijk. Amersfoort was net aangewezen als groeistad. Het moest een wijk worden, waar iedereen zich zou thuis voelen, met een diversiteit aan woningen en woonvormen.
Na de lezing wandelde het gezelschap naar de plek voor de onthulling. De vrijwilligers van ONE hadden daar alles klaargezet voor een feestelijk moment. 

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Burgemeester Lucas Bolsius: "De naam Bhalotra is onlosmakelijk verbonden met de wijk Kattenbroek in Amersfoort. Hij kreeg internationale aandacht met zijn destijds opvallende ontwerpen. Heel divers, origineel en tot de verbeelding sprekend. Vanuit de hele wereld kwamen mensen de Amersfoortse wijk bezoeken. Om de herinnering aan Bhalotra levend te houden hebben we een centrale route in de wijk vernoemd. Zo vereeuwigen wij op een zichtbare manier zijn stempel als stedenbouwkundige met een grote invloed op de totstandkoming van de wijk Kattenbroek." (citaat Stad Amersfoort)

Na afloop werd in ONE nog even nagepraat voor wie dat wilde. Met dank aan de vrijwilligers van ONE die alles weer super geregeld hadden. Het was een mooie samenwerking tussen de gemeente en ONE.

De lezing van Fons Asselbergs sprak ieder aan en ONE zal binnenkort deze lezing apart aanbieden.

 
   « nieuwsoverzicht